14.12.2010

Pekoni-vuohenjuusto kasvissosekeitto

Minulla jäi lihakeitosta nuita juureksia kaappiin mukava kasa, joten tänään vaihteluksi söimmekin kasvissosekeittoa joka oli maustettu pekonilla ja vuohenjuustolla. Tämä upposi kyllä tosi hyvin sekä itselle että miehelle!

5 perunaa
1 lanttu
1 palsternakka
3 sipulia
4 porkkanaa
1 tuore chili
1 kanaliemikuutio
Parsakaalta
1ptk pekoani
½ vuohenjuustopötkylä (=n. 80g)
½ prk Flora kevyt&paksu ruokakermaa

Kuori juurekset (peruna, lanttu, palsternakka, porkkana) sekä sipuli ja chili. Paloittele sopivan kokoisiksi paloiksi. Laita ainekset kattilaan ja kaada vettä päälle, lisää joukkoon kanaliemikuutio. Anna kiehua kunnes kaikki aineet ovat kypsiä.
Lisää joukkoon pekoni ja parsakaali. Anna kiehua vielä n. 10min. Ota ylimääräinen neste toiseen astiaan.



Soseuta varovasti sauvasekoittimella. Kun keitto on sakeaa, laita takaisin levylle ja lisää joukkoon vuohenjuustonokareita. Lisää keitinlientä, jos keitto näyttää liian paksulta. Lisää joukkoon myös n. ½ purkkia ruokakermaa. Keitä miedolla lämmöllä kunnes juusto sulaa, muista heilutella aina välillä ettei pala pohjaan.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore