4.12.2010

Täytetyt hirvenlihapihvit ja uunikasvikset

Tämä on ruoka joka vaatisi melkein alkuruoan, sillä ei ole kiireisen ihmisen hommaa. Toki tämänkin ruoan saa nopeasti valmiiksi, mutta kärsivällisyys palkitaan kun jaksaa antaa pihvien rauhassa miedolla lämmöllä paistua.

Hirven kokolihaa (määrä riippuu syöjistä)
1 prkl sienkuutioita
2 sipulia
1.5dl kermaa
1 Mustapekkajuusto
3 valkosipulinkynttä
4rkl öljyä
1tl yrttisuolaa
1tl timjamia
yrttisuolaa
1tl rosmariinia
2rkl soijaa
suolaa
voita paistamiseen
hammastikkuja

Aluksi valmistetaan sieni-sipuliseos. Sipulit kuoritaan ja silputaan pieneksi. Laitetaan kattilaan voita ja hieman öljyä, kuullotetaan sipuleita. Lisää purkki huuhdottuja sienikuutioita sekaan, kun sipulit näyttävät valmiilta ja laita lämpö pois liedeltä, jätä kuitenekin kattila liedelle.

Itse käytin tällaisia sieniä:

Sipuli-sieniseos:

Tämän jälkeen valmistetaan öljy-yrttivalkosipuliliemi.
Kuori kolme valkosipulia ja murskaa ne pieniksi. Sekoita mortteliin yrttisuolaa, timjamia, rosmariinia sekä öljyä n. 3rkl, sekoita hyvin keskenään.


Leikkaa lihasta n. sentin paksuisia pihvejä. Nuiji lihoja varovasti, jotta saat ne hieman ohueammksi. Nuijimisen apua kannattaa käyttää kelmua, näin veri ei lennä pihveistä.

Sitten täytetään pihvit, aluksi ripottele hieman suolaa pihvin pinnalle, tämän jälkeen voitele öljyseos pinnalle, sitten hieman sipuli-sieniseosta ja lopuksi mustapekkajuustonokareita. Rullaa pihvi ja kiinnitä se joko langalla tai hammastikuilla.


Tee näin kaikille pihveille ja lopuksi asettele ne uunivuokaan. Kaada päälle vettä, niin että puolet pihveistä on veden peitossa. Lopuksi kaada loput sieni-sipuliseoksesta joukkoon sekä mustapekkajuustonokareita. Laita uuniin n. 45 minuutiksi 160 asteeseen.

Kuva ennen uuniin menoa:

45minuutin jälkeen, ota pihvit uunista. Kaada sekaan kermaa sekä hieman soijaa, maun mukaan. Takaisin uuniin vielä n. puoleksi tunniksi. Kastikkeena toimii kerma-sipuli-sienoseos. Tässäkin on paras seurailla lihan väriä, jos näyttää kuivuvan pidä vähemmän aikaa uunissa, jos neste haistuu lisää kermaa.


Uunivihannekset:
Lanttua
Porkkanaa
Sipuli
Parsakaalta
suolaa
sokeria
Vettä

Kuutioi vihannekset uunivuokaan, sekoita keskenään. Kaada vettä pohjalle sen verran että 1/4 vihaneksita peittyy. Ripottele päälle suolaa ja sokeria. Pistä uuniin kiertoilmalle 180 asteeseen n. 30min, aika riippuu siitä kuinka isoiksi juureket jätetään. Itse laitoin pihvit lopuksi 15minuutiksi uunin pohjalle folio päällä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore