13.12.2010

Hirvenlihakeitto

Oi mitä herkkua onkaan pakkaskeleillä kuuma keitto. Tätä tulikin sitten reilusti, kun innostuin laittamaan vihanneksia aika paljon, mutta ei se mitään niin herkullista tästä tuli, että kyllä sitä kelpaakin syödä.

~500g Hirvenlihaa (määrä on aika epämääräinen, sen verran kuin haluaa lihaa keitossa olevan)
15 pikkuperunaa (meillä oli tosi pieniä perunoita)
4 isoa porkkanaa
1 palsternakka
½ lanttu
3 isoa sipulia
3 lihaliemikuutiota
Parskakaalen kukintoa
Provence mix yrttimaustetta
Timajiamia
Rosmariinia

Kuori vihannekset ja leikkaa ne suurinpiirtein samankokoisiksi paloiksi. Leikkaa liha kuutioksi. Laita kaikki ainekset kattilaan, päälle vettä niin että kaikki ainekset ovat hyvin peittyneet ja sekaan kaksi lihaliemikuutiota. Kuori vaahto aina välillä pois päältä. Anna kiehua ainakin tunti ja maista maku, jos suolaa liian vähän lisää lihaliemikuutio. Anna kiehua vielä n. tunti. Lopuksi lisää parsakaalen kukintoa ja keitä n. 15min. Maista maku, lisää yrtit ja tarjoile.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore