22.10.2010

Hirvenlihapihvit uunissa & Hasselback perunat

Hirvestysaika parhaimmillaan. Viime viikonloppuna lähti mukaan yksi paistipalanen josta sai ihanat pihvit tehtyä. En halunnut tehdä normaalisti pannulla pihvejä ja se kannatti, pihveistä tuli todella mehukkaat ja juuri täydelliset paistoasteeltaan!


Hasselback perunat


4 isoa perunaa
Tuoretta timjamia
merisuolaa
yrttisekoitus
voita
1 chili

Kuori perunat ja leikkaa kuorittuihin perunoihin ohuita viiltoja, ei ihan pohjaan asti mutta melkein. Ripottele päälle yrttiskoitusta, merisuolaa ja voinokareita. Kaada vuokaan vettä niin että sitä ulottuu 1/4 perunoista, eli ei paljoa. Pistä uuniin kiertoilmalla 200 asteeseen n. 20min.

20min jälkeen ota perunat uunista, pistä vielä pienet voinokareet perunoiden päälle, tuoretta timjamia ja puolita tuore chili sekä pistä sekin perunoiden joukkoon, laita takaisin uuniin kiertoilmalla 180 astetta.




Hirvenlihapihvit


Perunat uunnissa ensimmäisen 20min, ala valmistaan pihvit.

Hirven paistilihaa
Tuoretta timjamia
mustapekkajuustoa
Mustapippuria
Soijaa
Yrttisekoitus
2dl kermaa

Ota lihapalanen sulamaan edellisenä iltana, jos käytät pakastetta. Leikkaa lihasta n. 1cm levysiä palasia. Laita lihapalat matalaan uunivuokaan ja ripottele pihvin toiselle puolelle hieman suolaa, mustapippuria ja yrttisekoitusta. Käännä pihvit ja kaada pihvien päälle hieman soijakastiketta ja yrttisekoitusta. Kaada n.½dl vettä vuokaan. Laita uuniin ja kiertoilma päälle 180 astetta. Pidä pihvejä uunissa n. 15min, kunnes ovat saaneet vähän väriä

Kuva 15min uunissaolon jälkeen.


Ota 15 min jälkeen pihvit pois uunista ja kaada päälle kerma ja mustapekkajuustonokareita sekä tuoretta timjamia.

Laita kiertoilmalla 180 astetta ja laita skeä perunat, että pihvit uuniin vielä 15minuutiksi.

Tarjoa salaatin kera. Kerma+mustapippuriseoksesta saa maittavan kastikkeen.



Viinisuositus:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore