31.10.2010

Valkosuklaa-limerahkajuustokakku

Tein oman synttärini kunniaksi juustokakun. Löysin kaupasta eräs päivä ihanan rahkan jota halusin kokella: lime-valkosuklaa. Itse rahkan maku oli kyllä vähän pettymys joten onneksi otin varalta mukaan valkosuklaata ja sitruunaa, niitä täytyi lisätä joukkoon.

Keksin musertamiseen käytin pakastepussia johon keksity laitoin, pussin laitoin pyyhkeen sisälle ja hakkasin pöytää vasten, tuli kyllä pientä murusta.

1prk valkosuklaa-limerahkaa
1 Flora vispicreme
½pkt valkosuklaata
1 philadelphia juusto
1 sitruuna
vaniljasokeria
1.5 pötköä Domino keksejä
100g voita
7 liivatelehteä
3prk Mango pilttiä

Laita irtopohjavuoan pohjalle voipaperi.
Rullaa domino kahdeksi palaksi ja koverra valkoinen osuus irti, muserra keksit todella pieneksi muruksi. Sekoita murun sekaan sulatettu voi ja kaada seos tasaisesti irtopohjavuoan pohjalle.

Laita 4 liivatelehteä kylmään veteen likoaan.
Kaada kulhoon rahka ja sekoita joukkoon philadelphia juusto sekä hippunen vaniljasokeria.
Laita kattilaan lämpiämään vispicreme ja sulata sinne valkosuklaapalat. Kun suklaa on sulanut, purista liivatelehdistä vesi pois ja sulata ne joukkoon. Sekoita kerma-liivateseos rahkaseoksen joukkoon sekä puserra sitruunaa sekaan, maista milloin on tarpeeksi sitruunaa.
Sekoita seos tasaiseksi ja kaada seos irtopohjavuokaan dominokeksien päälle.


Mangokiille:

Laita 3 liivatelehteä kylmään veteen 5 minuutiksi. Laita kattilaan pieni tilkka vettä kiehumaan, kun vesi kiehuu ja lehdet ovat olleet 5min kylmässä vedessä, puserra ylimääräinen vesi pois ja sulata lehdet veteen.
Kaada astiaan 3 purkkia mangososetta ja sekoita liivateseos hyvin sekaan.
Kaada mango-liivateseos kakun päälle irtopohjavuoassa.

Anna kakun jähmettyä jääkaapissa mieluiten päivä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore