21.10.2010

Poronkäristysvuoka

Itse olen aika laiska syömään yhtä ruokaa montaa päivää peräkkäin vaikka kuinka hyvää olisi. Meillä jäi sunnuntailta poronkäristystä vielä hyvin ja siitä piti loihtia ruoka, joten päätin pistää sen vuokamuotoon.

valmista poron-/hirvenkäristystä
1 sipuli
2 porkkanaa
5 isoa perunaa
2.5dl ruokakermaa
mustapippuria
aromisuolaa
1 valkosipuli

Kuori perunat, sipuli, porkkana ja valkosipuli. Siivuloi perunat ohuiksi siivuiksi vuokaan, sen jälkeen veitsellä siivuloi porkkanat, ne saavat jäädä vähän isommiksi paloiksi. Tämän jälkeen sipulikuutiot sekaan, sekoita hyvin. Sekoita valmis käristys peruna-kasvisseoksen sekaan. Laita astiaan 1 ruokakerma, mausteet ja muserra valkosipuli ja sekoita. Kaada seos vuoan päälle ja nostele niin että sitä olisi jokapaikassa. Paista uunissa kiertoilmalla 180asteessa n.30-45min ja tasalämmöllä 200asteessa n. 45min.

Kuva ennen uuniin menoa:

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore