24.10.2010

Koskenlaskija hirvikastike

Minulla oli marinoitu hirvenpaisti kaapissa, josta oli tarkoitus tehdä eilen pihvejä, mutta toinen lihaköntsä riittikin joten tästä piti sitten taikoa ensi viikoksi ruoka.

1) Laita liha marinoitumaan n. päivä ennen käyttöä

Soijaa
worcestershire kastiketta
öljyä
tuoretta timjamia
pippuri-yrttisekoitusta

Sekoita aineet keskenään ja laita tiiviseen pussiin lihan kanssa. Itse käytin Ikean minigrip tyylisiä pusseja.

1 lihaliemikuutio
5 sipulia
5 porkkanaa
1 lanttu
1 Koskenlaskija (itse käytin normaali Koskenlaskijaa 1/4 ja loput Yrtti-valkosipuli).
Voita paistamiseen

2) Kun liha on marinoitunut ota se pussista ja pyyhi enimmät marinaadit pois. Leikkaa liha palasiksi ja laita lihat kattilaan voin sekaan jotta saavat hieman väriä. Kuori sipulit, valkosipuli, lanttu ja porkkanat. Kuutio vihannekset ja lisää sekaan. Kun kaikki ainekset ovat kattilassa lisää n.3dl vettä, marinadiliemi ja yksi lihaliemikuutio sekä n. 3/4 Koskenlaskijasta.
Laita uuniin tasalämmölle 180 astetta ensimmäinen tunti ja loppu ½h 150 astetta.
Tarjoillaan ohrasuurimoiden, riisin, pastan tai perunamuussin kera.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore