Monesti tulee mietittyä miten voisi vanhaa säveltää uudenlaiseksi. Tiikerikakku on oikein herkullista, mutta halusin jotain uutta vivahdetta joten ajattelin lisätä valkosuklaata & tummaa suklaata kakkuun.
Korppujauhoja
½levyä valkosuklaata
1/4 levyä tummaa suklaata
200g margariinia
3 dl sokeria
2 rkl vaniljasokeria
3 munaa
5 dl vehnäjauhoja
2 tl leivinjauhetta
2 rkl kaakaojauhetta
Ihan aluksi voitele kakkuvuoka voilla ja ripottele korppujauhoja tasaisesti vuoan reunoille, laita vuoka jääkaappiin kunnes taikina on valmis.
Muserra suklaat pieniksi murusiksi. Sekoita kuivat aineet keskenään paitsi kaakaojauhe. Vaahdota voi ja sokeri valkoiseksi vaahdoksi. Lisää kananmunat samalla sekoittaen, ole nopea ettei juoksetu. Lisää jauhoseos taikinan sekaan. Ota taikinasta n. 1/4 osaa toiseen kulhoon ja sekoita siihen kaakaojauhe ja suklaarouhe.
Laita kakkuvuokaan aluksi vaaleasta taikinasta n. puolet, jonka jälkeen suklaataikina ja päälle vielä loput vaaleasta taikinasta. Lopuksi pistele haarukalla taikinaa jotta vaalea ja suklainen osa sekoittuisivat hieman.
Laita uuniin 180 asteeseen n. tunniksi, kokeile tulitikulla että eihän taikinaa jää tikkuun kun otat kakun uunista.
Pahoittelut taas kuvien laadusta, mutta ompahan jotain kuvaa :)
16.10.2010
Suklainen tiikerikakku
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti