Tomaattikeitto on yksi minun herkuista, monesti tulee ostettua valmiita keittoja kun ovat niin nopeita laittaa. Nyt jäi Koskenlaskija yrtti&valkosipulijuustoa ½ pakettia toiselta ruoalta niin se pääsi sitten tomaattikeiton sekaan.
3 isoa tomaattia (tai 1 purkki kuorittuja tomaatteja)
1 purkki tomaattipyrettä yrttikastikkeessa
2 sipulia
1 valkosipulinkynsi
1 lihaliemikuutio
(1 chili)
Aluksi kuori tomaatit. (tämän osion voi skipata jos käyttää purkissa olevia kuorittuja tomaatteja)
Leikkaa tomaatteihin ristikkäiskuvio päätyyn ja kiehauta niitä vedessä kunnes kuori irtoaa.
Kun kuoret on irti tomaateista laita isoon kattilaan tomaatit, sipulit, chili josta siemet poistettu, valkosipulinkynsi, lihaliemikuutio sekä tomaattipyre. Kun keitto kiehuu lisää joukkoon pieninä palasina Koskenlaskijajuusto. Kiehuta n.15min, kunnes sipulitkin ovat kypsyneet. Lopuksi soseuta keitto sauvasekoittimella. Ripottele pinnalle yrttisekoitusta tai tuoretta basilikaa.
24.10.2010
Juustoinen tomaattikeitto
Tilaa:
Lähetä kommentteja (Atom)
Oi, tää kuulostaa hyvältä! :)
VastaaPoistaTää oli hyvää, vaikka itse teinki :D Jätin aika paljon sattumia että lähinnä vain tomaatit survoin pienemmiksi :)
VastaaPoistaHah hyvä sattuma taas, juuri olin tullu kattomaan blogisivua ja sie olit jättäny kommentin, minuutin sisällä vastaus :D
VastaaPoista