14.10.2010

Paholaisen hilloa

Kaapissa oli tuoreita chilejä vielä mukava kasa, joten kuivattamisen sijasta päätinkin tehdä niistä hilloa. Viimeksi kuivasinkin tuon yhden puullisen chilejä.

Sen verran kommenttia, että tulisemmat chilit olisi hyviä, itse käytin nyt kolmea eri lajiketta joista mikään ei ollut järkkytulinen joten hillostakaan ei tullut mitään kovin tulista. Habanero olisi tähän ehkä paras kaikista.

Netti on täynnä erinäisiä hillo-ohjeita, mutta en oikeastaan mitään erityisesti käyttänyt vaan sävelsin kaikista oman.
5 valkosipulinkynttä
1 purkki kuorittuja tomaatteja
6 chiliä
1 iso sipuli
1 paprika
1tl oreganoa
1-1tl suolaa
1½dl hillosokeria
½dl Hunaja-omenaviinietikkaa

Poista chileistä siemenet. Chilin käsittelyssä on hyvä huomioida, että tulisuus ei lähde käsistä todellakaan helposti, itse käytän hyväksi kirkkaita kumihanskoja, viimeksi sain taas tuntea että tulisuus säilyy käsissä parikin päivää! Silppua paprika, sipulit (valko ja normi) sekä chili suht pieniksi paloiksi.
Sekoita keskenään sipulit, paprika, chili, etikka, suola, pippuri sekä tomaatit ja soseuta tehosekoittemella/sauvasekoittimella, kuitenkin niin että pieniä sattumia saa jäädä. Lisää hillosokeri ja kiehauta seosta n. 30 min. Lisää mausteet. Kaada purkkeihin jotka on desinfioitu



Seuraavaan annokseen on pakko testata omenoita, uskon että antavat omaaa jännää makua hilloon sekä tuovat kiinteyttä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

 
Kokkauksia & kotielämää - Blogger Templates, Wordpress Templates Free - by Templates para novo blogger HD TV Watch Entourage Online. Featured on Local Business Singapore